В Симитли се организира конференция на тема  “Автомагистрала Струма и

...
В Симитли се организира конференция на тема  “Автомагистрала Струма и
Коментари Харесай

Двама вицепремиери и трима министри ще участват в конференция за АМ Струма в Симитли

В Симитли се провежда конференция на тема  “Автомагистрала Струма и вероятностите за  реализация на  капиталови планове “. В работата на форума ще се включат вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов , министрите на районното развиване, на стопанската система и на околната среда, както и кметове на общини и представители на работодателски  и публични организации. 

На конференцията  ще бъдат показани конкретни  капиталови планове и проекти  с национално значение, които са  обвързани с построяването на огромния инфраструктурен план, който е  част от паневропейския кулоар 4. Ще бъде дискутиран и въпросът за салдото на екологичните, стопански и обществени параметри  на  проекта  на магистралното трасе през  Кресненското дефиле.  

Така нареченият " полуизточен вид ", който разделя  двете платна в 22 километровия сектор, е най- приемлив  съгласно страната и самостоятелни специалисти и учени. За него се чака и  резултатът  на отчета по Оценка на въздействието върху околната среда.  Природозащитни организации обаче упорстват цялото трасе на  автомагистралата в този сектор да  се изгради  на изток от дефилето.

Конференцията  за социално-икономическото  смисъла на Автомагистрала „ Струма„   е с начален час 17.30 и ще се организира в читалището в Симитли. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР